Többeknél láttam, hogy elkészítették a finomabbnál finomabb eper- rebarbara lekvárt és egyéb nyalánkságokat, és irígykedve lestem a képeket, ugyanis az égegyadta világon nem jutottam rebarbarához. Aztán egyszercsak hopp, szembejött velem a piacon. Méghozzá az a fajta, amelyiknek szép rózsaszín a belseje. Mindemellett felfedeztem a gépen egy remek programot, ahol lehet hülyülni a fotókkal :) Nagyon tetszik!! Most ilyeneket fogok gyártani!! :) Tök jó! Nem??
Hozzávalók:
arányokban így néz ki, ahogy én készítettem:
eper : rebarbara : cukor : víz = 1 : 1 : 1 : 4
Fűszerek: vanília, friss gyömbér reszelve, citrom reszelt héja, és citromsav (a színe miatt, és nem kell sok) (mind ízlés szerint)
Elkészítés:
Az epret alaposan megmosom és csumázom. A rebarbarát vékonyan hámozom, és ujjnyi vastagra vágom. Fölteszem főzni a vízzel és a vaníliával. Mire elforr a víz, pont lekvárállagú lesz, és nem kell bele semmilyen sűrítő anyag. Az utolsó 20 perc- fél órában érdemes nem magára hagyni!! és bőszen kevergetni. A gyömbért és a citromot ekkor tettem bele. A cukrot is csak éppen a vége előtt adjuk hozzá, hogy ne égjen oda.
ui: nem kaptam citromsavat, mert gondolom mindenki befőz és feltankolta előlem a készleteket, ami a múlt héten még volt, úgyhogy nálatok van a citromsavam!!! :)
Szóval azt olvastam, h jó helyette a teaízesítő is. Jobb híján azt tettem bele. Igaz, abban almasav, és aszkorbinsav (C-vitamin) van, de teljesen megtette a hatását. Azért csak óvatosan adagolni!
Bárcsak velem is szembejönne a rebarbara, bárhol, bármikor.:( Sok helyen azt sem tudják mi fán terem, pedig mennyei eledel. Eper- rebarbara az örök páros. Elfogadnék egy üveggel a finom lekvárodból.;)
VálaszTörlésA kép tényleg jól néz ki, milyen programmal készítetted?
Szia Ms. Poppy!
VálaszTörlésNem tudom ez mennyire segít, én Budapesten a Fény utcai piacon való hosszas bolyongás után találtam.
Az biztos, hogy mennyei!!
Küldök virtuálisan!! :)
A kép pedig az Apple, IWork szoftver csomagjából a Pages nevű programmal készült. Örülök, hogy tetszik!! :)