2010. augusztus 9., hétfő

FARMERS MARKET Washington DC-ben

Tegnap voltunk a helyi szombati termeloi piacon. A varos eszaki reszen, egy picike jardaszigeten rendezik hetente a farmers marketot. Reggeltol delutan 1-ig tart nyitva. Zaraskor a piac managere csengovel korbejar jelezve, hogy vege a mokanak.

A Farmers market azert fantasztikus elmeny errefele, mert itt lehet igazan jo gyumolcshoz, zoldseghez, hushoz hozzajutni. A bevasarlokozpontokban meg rosszabb a helyzet, mint nalunk otthon. Itt a kekszek, chipsek, cukrok, snackek, fagyasztott kesz etelek teszik ki az uzlet nagy reszet. Meghozza akkora meretben kaphato minden, amekkorat egy evben nem eszik az ember.. Pl az 5l-es chips kis kiszerelesnek szamit..  Mindemellett joval olcsobban meg lehet venni mindent mikrora keszen, mintha neki szeretnek allni megcsinalni. Pl egy lasagnet harmad annyiert lehet megvenni keszen, mintha megcsinalnam es minden hozzavalot meg kene hozza venni... Gondolom mindenki erzekeli a kulonbseget. A fozes elvezhetetlenne valik, a lasagne minden alkalommal pontosan ugyanolyan mikro izu, nem is beszelve arrol, hogy ezaltal az etkezes is elvesziti a varazsat. Szoval borzaszto.
Azt hittem elejulok a boltban amikor meglattam a dobozos szaritott "tojasfeherje"port, amit csak fel kellett higitani es kesz a hab. Mehet a sutemenybe, muffinba, stb. Azt hittem elejulok a boltban...

Szoval igazi menyorszag volt a piacon :)
Helyi gyumolcsbol keszitett hazi fagyikat arultak fillerekert: eper, szeder-tejszin, barack-gyomber, afonya-menta, stb
Kisebbfajta zenekar szolgaltatta az alaphangulatot:

Es egy helyes kis sator volt felallitva a biciklivel erkezoknek, ahol szerelni, pumpalni stb lehet a jarganyt.. :)

Ja es ami a legfontosabb: olyan valasztek amirol az ember nemhogy ezek utan, de alapbol sem gondol.. Egy arusnal legalabb 6 fele paradicsom, ugyanennyi padlizsan, dinnye, stb. Es mindent meg lehetett kostolni! A sarga paradicsom abszolut kedvenc!!!
a padlizsan kavalkad :)
szolo, malna, szeder
igazi feludules kenyeret latni! Itt borzaszto szivacskenyeret arulnak, ami napokig olyan, mint amikor kibontom a zacskojabol, es eszmeletlenul edes.. ezek viszont fantasztikusan neztek ki!!
Es amit regota nem lattam mar: friss fuszer! MENTA, SNIDLING, ZSALYA, KAKUKKFU, ROZMARING es baratai mosolyogtak ram a kedves kis vodorbol :)



Folytatasban: Washington DC fish market

3 megjegyzés: