
Hozzávalók (8 adag, 1 nagy piteforma):
- 100 g dió
- én leveles tésztával csináltam, de a könyv lepénytésztát ír (200g finomliszt + só + 150g vaj + 1 tojássárgája + 2-3 ek hideg víz)
- 200g kéksajt (áttörve)
- 80 ml tej
- 3 tojás
- 2 tojássárgája
- 185 ml főzőtejszín
A diót tepsibe szórjuk, és 200 fokon megpirítjuk. A tésztát a formába simítjuk és megszurkáljuk villával. A tetejére sütőpapírt teszünk, és nehezékkel (rizs/szárazbab) 10 percig sütjük. Majd eltávolítjuk a papírt és a nehezéket, és visszadugjuk még 3-4 percre, hogy átsüljön a tészta, de még ne kapjon színt. A sajtot, a tejjel, a tojásokkal és a tejszínnel elkeverjük, és a tészta tetejére öntjük, majd megszórjuk a dióval. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése