2010. május 20., csütörtök

Kéksajtos quiche

Az "Egy falat Franciaország" című remek műben találtam ezt a receptet, amivel oly régóta szemezek már.. Nagyon jól sikerült, és ebben többekkel is egyet értettünk.. :) Bár SZ-szel azon a véleményen vagyunk, hogy még jobban feldobná, ha legközelebb paradicsom karikákat tennénk a sajt alá. Majd azt is küldöm, ha elkészült.

Hozzávalók (8 adag, 1 nagy piteforma):

  • 100 g dió
  • én leveles tésztával csináltam, de a könyv lepénytésztát ír (200g finomliszt + só + 150g vaj + 1 tojássárgája + 2-3 ek hideg víz)
  • 200g kéksajt (áttörve)
  • 80 ml tej
  • 3 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 185 ml főzőtejszín
A diót tepsibe szórjuk, és 200 fokon megpirítjuk. A tésztát a formába simítjuk és megszurkáljuk villával. A tetejére sütőpapírt teszünk, és nehezékkel (rizs/szárazbab) 10 percig sütjük. Majd eltávolítjuk a papírt és a nehezéket, és visszadugjuk még 3-4 percre, hogy átsüljön a tészta, de még ne kapjon színt. A sajtot, a tejjel, a tojásokkal és a tejszínnel elkeverjük, és a tészta tetejére öntjük, majd megszórjuk a dióval. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése