avagy a hűtőtakarítás örömei ínséges időkben...
Már (hó)napok ..khm.. óta valami megmagyarázhatatlanul émelyítő bűz áradt a hűtőmből, aminek az lett az eredménye, hogy nem mertem kinyitni a fiókokat, és úgy általában a hűtő használattól is elszoktam.. ami, valljuk be.. felvetett némi problémát: hiányzott a hűtőm. A dolog odáig fajult, hogy rávettem magam a nagy feladatra. Kinyitottam a hűtőt, szivaccsal a kezemben, és ... becsuktam. Így érkezett el a fogyókúra effektus: "majd holnap".. így aztán ugyancsak teltek azok a (hol)napok.
Azt hiszem elértem a legdurvább állapotot, mert SZ kezébe vette az irányítást, és a szivacsot. Azt hiszem egy háziasszony akkor kerül a "legmegalázottabb háziasszony" szerepkörbe, amikor már a kedves pár kezd neki a takarításnak, mert már ő sem bírja az eluralkodó állapotokat...
Nos hát így esett, hogy azon a hétvégén amikor minden zárva volt, és voltam olyan hígfejű, hogy nem tartalékoltam be, megtaláltam a fagyasztó mélyén békésen üldögélő "fehérhúsú tengeri halfilét", ami végül remek kis ebédként végezte:
Már (hó)napok ..khm.. óta valami megmagyarázhatatlanul émelyítő bűz áradt a hűtőmből, aminek az lett az eredménye, hogy nem mertem kinyitni a fiókokat, és úgy általában a hűtő használattól is elszoktam.. ami, valljuk be.. felvetett némi problémát: hiányzott a hűtőm. A dolog odáig fajult, hogy rávettem magam a nagy feladatra. Kinyitottam a hűtőt, szivaccsal a kezemben, és ... becsuktam. Így érkezett el a fogyókúra effektus: "majd holnap".. így aztán ugyancsak teltek azok a (hol)napok.
Azt hiszem elértem a legdurvább állapotot, mert SZ kezébe vette az irányítást, és a szivacsot. Azt hiszem egy háziasszony akkor kerül a "legmegalázottabb háziasszony" szerepkörbe, amikor már a kedves pár kezd neki a takarításnak, mert már ő sem bírja az eluralkodó állapotokat...
Nos hát így esett, hogy azon a hétvégén amikor minden zárva volt, és voltam olyan hígfejű, hogy nem tartalékoltam be, megtaláltam a fagyasztó mélyén békésen üldögélő "fehérhúsú tengeri halfilét", ami végül remek kis ebédként végezte:

Halgolyók
Hozzávalók (kb 30 db, 2 személyre pont elég)
50 dkg fehérhúsú tengeri hal (de a fele lehet garnéla is)
1 tojás fehérje
zöldfűszerek: petrezselyem, koriander, snidling, tárkony stb
só
fehér bors
3 ek tejszín
zsemlemorzsa
olaj
Köret:
mindenkinek a fantáziája, kedve, ízlése szerint, amit szeret
Majonéz:
majonéz
1/2 lime leve
joghurt
A halat robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fűszereket. Belekeverjük a tojásfehérjét, és a tejszínt. Kis golyókat formálunk belőle, és zsemlemorzsába forgatva, bő olajban kisütjük őket.
Közben elkészítjük a kedvünkre való köretet, és a majonézhez keverjük a többi hozzávalót.
Izgalmas időszak a hűtő pucolás
VálaszTörlésNagyon guszták a golyók :)
Az biztos!! :)
VálaszTörlésRemélem ezt az állapotot nem éri meg többé.. azóta viszont csillog és illatozik.. :)
Az a legjobb benne, hogy szinte pillanatok alatt kész van, ráadásul könnyű, és jó sokat lehet belőle a pocakba tenni, ami valljuk be, a legmegfelelőbb hely a halgolyóknak :D