2010. április 2., péntek

zellerkrémleves pirított mandulával

Ez készült nagy csütörtökön vacsorára. Eléggé hasonlít a fehérrépa levesre. De nagyon finom zeller íze van :). Szőröstül bőröstül belekerült a zeller. A gyökere, a szára, a levele..mind mind
Nagyon finom lett! A tetejére parmezán, és pirított mandula került.
Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • vaj+olivaolaj keverék
  • zellergyökér
  • répa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • a zeller szára
  • 1 l alaplé
  • 2 csokor petrezselyem
  • a zeller levele
  • vajkockák, tejszín
  • reszelt parmezán
  • mandula (megpirítva)
A hagymát megpárolom a vaj és az oliva keverékén, rádobom a zellert, és a répát. Majd felöntöm az alaplével, beleteszem a fokhagymát, felforralom, és 10 percig főzöm, hozzáteszem a zellerszárat és további 5 percig főzöm. Közben blansírozom a zeller levelét, és a petrezselymet: fél percre forrásban lévő vízbe teszem, majd rögtön leszűröm és hideg vízzel leöblítem. Hozzádobom a leveshez, leturmixolom, és leszűröm. Tálaláskor vajkockákat, tejszínt teszek a közepébe, és reszelt parmezánnal szórom. Megpirítom a mandulát, és azt is a közepébe halmozom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése