Eredetileg ruccola pesztót szerettem volna csinálni dióval. Csakhogy nem kaptam ruccolát. Viszont volt madársaláta. Így gondoltam az is remek lesz majd… mondjuk mogyoróval…
És milyen remek lett?!
Aztán végül 3 féle született:
Hozzávalók:
1. sima:
- 50g fenyőmag
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 szép csokor bazsalikom levele
- 8-10 ek jó minőségű oliva olaj
- 3-4 dkg parmezán
- só
2. piros:
- 50 g fenyőmag
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél (grillezett, héjjától megfosztott) piros kaliforniai paprika
- 8 db szárított paradicsom
- 8-10 ek oliva olaj (én a paradicsom olaját tettem bele, mert maradt még az előző üveg alján, amit eltettem, pontosan az ilyen helyzetkre)
- 3-4 dkg parmezán
- só
3. mogyorós:
- 50 g mogyoró (ha sós, akk nem kell külön is sózni)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 marék madársaláta (gondosan megmosva, lecsepegtetve!, és pici gyökereit eltávolítva)
- 8-10 ek jó min. oliva olaj
- 3-4 dkg parmezán
- só (ha nem sós mogyoróval készítjük)
Az eljárás mindnél ugyanaz: mindent bele az aprítóba, és krémesre turmixolni. Az egyes pestók között érdemes elöblíteni a turmixot, hogy ne keveredjenek nagyon az ízek. Egy ilyen adag kb 4-6 főre elég. Hűtőben gondosan lefedve eláll. Egy hétig biztosan, de bővebb információval nem tudok szolgálni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése