Ez valami mennyei lett!! És ami a legcsodásabb, hogy rém egyszerű, és hamar kész van.
Hozzávalók:
Égetett tészta:
- 125 ml tej
- 200 ml víz
- csipet só
- 1 tk barna cukor
- 100 g vaj
- 150 g liszt
- 4 tojás, kissé felverve
krém:
- 300 ml tejszínhab
- 1,5 vaníliarúd
- 1 tk porcukor
csokiszósz:
- 200 g étcsoki (jó minőségű, és 70%-os)
- 30 g vaj
- 3 tk méz esetleg juharszirup (én azt tettem bele, és nem tett neki rosszat :)
- 125 ml tej (zsíros)
- 1 narancs (héjja és leve)
- 5 cm gyömbér reszelve
- késhegynyi őrölt csili
Az égetett tésztát elkészítjük:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tejet a vízzel elkeverjük, cukorral, sóval felmelegítjük majd beletesszük a vajat amíg felolvad. Ne forrjon! Fakanállal hozzákeverjük a lisztet. Addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről. Amikor kicsit lehűlt!!!, mehetnek bele egyesével a kissé felvert tojások. Nem kell megijedni, mert összeáll. Szép fényes masszát kapunk a végére, ami már lefolyik a fakanálról. Nyomózsákba töltjük, és diónyi halmokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsire. 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük, addik elkészítjük a krémet.
A tejszínt habbá verjük a vanília magokkal, majd mehet bele egy kanál porcukor.
Ha kihűlt a tészta, megtöltjük a tejszínhabbal. Mégpediglen úgy, hogy azt is egy tiszta nyomózsákba töltjük, és a tésztába lyukat fúrva, belenyomjuk, hogy éppen kicsorduljon.
A csokiszószhoz vízfürdőben (khmmm...vagy odafigyelve kis lángon) felolvasztjuk a csokit a mézzel/juharsziruppal, vajjal. Hozzákeverjük a tejet, a narancs reszelt héjját, a kifacsart narancslevet, a lereszelt gyömbért, csilit. Vagy valami egészen más kompozíciót :)
Tányérra halmozzuk a golyókat és nyakon öntjük a csokival.
inspiráció innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése