2010. március 8., hétfő

nachos




Amikor MSZEvel elkezdtük felfedezni a Budapesti éttermeket, egyik első utunk az Iguanába vezetett, ahová azóta is szorgalmasan járunk. Főleg az isteni nachos miatt, amit most igyekeztem reprodukálni, eléggé nagy sikerrel.
Szóval ma egy isteni nachost csináltam, guacomoléval, jalapinhoval, és sok sok sajttal..
A husival csaltam egy kicsit, mert a Santa Maria fajita/taco seasoning mix fűszerkeveréket használtam (egyébként só, paprika, fokhagyma, koriander, kurkuma, görögszéna, oregano, citrom, bazsalikom, cayenne bors), mert így sokkal egyszerűbb és nem kell szórakozni az arányokkal.
Íme:

a mértékek ízlés szerint:

tortilla chips
tejföl
2 paradicsom (magozva, kockára vágva)
jalapinho
kb 25 dkg sajt reszelve

guacomole:

2db érett, puha avokádó
fél lila hagyma
2db érett szép piros paradicsom
1 lime leve
bors


500g csirke
fajita vagy taco fűszerkeverék
pici oliva olaj



A csirkét lepirítom, ráöntöm a fűszert, és felengedem vízzel. Addig párolom fedő alatt, néha kevergetve, amíg el nem párolog a víz. A tortilla chips felét tálra szórom, majd ráteszem a husit, kevés sajtot, és a maradék chipset. Megszórom a sajttal, és ráolvasztom mikroban, vagy sütőben grill fokozaton. ha kész, teszek rá egy kis tejfölt, magozott paradicsomkockát, és a finom guacomolét a közepére. Na meg a jalapinhot. Ha szeretjük a csípőset. Meg ha nem. Mert ez nagyon passzol hozzá!!


ja, és a pite elmaradt... majd egyszer később ünnepelünk

a képért meg bocsi, de éjszaka, félhomályban készült, miközben MSZE sóvárgó tekintetével már alighanem be is falta az egészet, és nagyon de nagyon kellett sietnem..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése